Binnenkijken bij Mieke en Eduard

Binnenkijken bij Mieke en Eduard

Geplaatst op: 08-03-2018

Binnenkijken bij Mieke en Eduard

Een bijzondere mix van smaken!
Je moet het maar net zien. Een huis met een super lange gang, oranje vloerbedekking en glasgordijnen. Mieke en Eduard zagen als een van de weinigen wél de potentie van dit leegstaande huis. Sterker nog, met wat simpele ingrepen als de juiste kleur verf op de muur, fancy behang en het verwisselen van de vloerbedekking voor parket, zorgden zij voor een geweldige metamorfose.

De schouw in de woonkamer en accent wand in de eetkamer werden geschilderd met Fresco kalkverf in de kleur Belgian Wilderness. De lichte wanden in de woning werden geschilderd met Classico krijtverf in de kleur Ashes. De voordeur en trapleuningen werden geschilderd met Traditional Paint in de kleur Belgian Wilderness, en de keuken met Traditional Paint in de kleur Moonstone. De wand achter het bed in de slaapkamer werdt geschilderd met Classico krijtverf in de kleur Drift.


Als je twee gezinnen samenvoegt heb je in veel gevallen een optelsom van kinderen, en twee verledens. Zo verging het in ieder geval Mieke en Eduard. Eerst probeerden ze in een klein huis het samenwonen uit. Toen bleek dat dit een geslaagde missie was, kozen ze voor een groter huis. Een thuis waar plaats is voor vijf van de zes kinderen die al het huis uit zijn, maar graag met aanhang thuiskomen. En Jip, als enige nog thuiswonend, zij heeft het rijk alleen op de bovenetage in de punt van het huis.
De voordeur in groene Traditional Paint lak op waterbasisDe woonkamer met groene Fresco kalkverf
Iris Floor van Pure & Original had een prachtig pallet voor ogen, bestaande uit groene kalkverf voor de eetkamer en de schouw, een lichtgrijze krijtverf voor de gang en een groene tint voor de keuken
Fresco kalkverf en Classico krijtverf in groen en grijs witEen bijzondere mix van smaken

De basis

Het inrichten van een huis begint bij het leggen van een goede basis. Waar Eduard het liefst voor het hele huis voor een witte tint koos, probeerde Mieke hier en daar toch wat kleur toe te voegen. En dat is met de hulp van Iris Floor van Pure & Original heel goed gelukt. Mieke: “Iris Floor had een prachtig pallet voor ogen, bestaande uit groene kalkverf voor de eetkamer en de schouw, een lichtgrijze krijtverf voor de gang en een groene tint voor de keuken.” Het groen dat overal in huis terugkomt combineren Mieke en Eduard met geel en rood. Mieke: “Het is een mengelmoes geworden, maar het heeft iets heel leuks. In het schilderij van de dikke dames, maar ook in het kleed zie je heel mooi alle kleuren in huis terugkomen. Het geel dat je voornamelijk in de kussens van de Knit Factory terugziet, verbindt het rood met het groen.”

“Het vloerkleed en de rode kast in de gang, die zagen we bij Korenman. Eduard was daar op slag verliefd op.”
De dikke dames kunt aan de wandLicht grijze krijtverf op de wand in de woonkamerLange, lichte gang met rood accentGele kussens geven een kleuraccent

Landelijk versus strak

Grappig aan het samenvoegen van deze twee huishoudens is dat je ziet dat hier sprake is van twee verschillende smaken. Waar Mieke een voorkeur heeft voor een landelijk interieur, kiest Eduard meer voor strak. Maar omdat het verschillende ruimtes zijn waar deze twee stijlen zijn doorgevoerd, kunnen ze heel gemakkelijk naast elkaar bestaan. Zo is de eetkamer met de lange houten tafel van Palletwood en leren fauteuils van Rofra een moderne ruimte geworden. Maar de schapenvellen zorgen dan weer voor een landelijke touch. De extra gezellige sfeer werd helemaal bepaald door de prachtige lichtinval van de Jasno shutters. Een heuse eyecatcher is de houten wereldkaart aan de wand van Map a Wall. Mieke: “Bij de houten platen zitten magneetjes waarmee je kunt aangeven waar je allemaal geweest bent. Wij zijn niet van die globetrotters, dus bij ons zie je alle magneetjes in het Europese deel.”
Landelijke studeerkamerAccessoires in de studyAuthentieke details op de kastLichte krijtverf in de studeerkamer

Bestaand meubilair

De op maat gemaakte keuken hebben Mieke en Eduard in tact gelaten, maar de kleur is wel aangepast. Leuk detail is het nisje achter de broodplank waardoor je naar de gang en naar de slaapkamer kijkt. Ze hebben andere bestaande elementen ook aangepast aan de nieuwe look-and-feel in huis. De grote grijze bank uit hun oude huis heeft bijvoorbeeld een langwerpige opstelling gekregen. Mieke: “Het vloerkleed en de rode kast in de gang, die zagen we bij Korenman. Eduard was daar op slag verliefd op. Toen we eenmaal in het nieuwe huis woonden, bleek het nog best lastig om de rode kast met het rode kleed te combineren, maar door het aanbrengen van het groen, dat door het hele huis terugkomt, is het toch een geheel geworden.”
De keuken is groen geschilderd met Traditional Paint lakDetails in de vernieuwde keuken
“Terwijl de studeerkamer eerder landelijk oogt, is de eetkamer met de lange houten tafel van Palletwood en leren fauteuils van Rofra een moderne ruimte geworden.”

“Eyecatchers in de eetkamer zijn de tafel en de houten wereldkaart aan de wand van Map a Wall. Bij de houten platen zitten magneetjes waarmee je kunt aangeven waar je allemaal geweest bent. “
Kalkverf in de eetkamerNatuurlijke materialen in de eetkamer
Eetkamer met krijtverf en natuurlijke materialen
De hal in wit en groen accenten

Studeren en slapen

Zoals Mieke eerlijk toegeeft, is ze wat betreft de inrichting van de studeerkamer lui geweest en heeft ze de opstelling zoals deze werd gepromoot in een magazine in zijn geheel overgenomen. Mieke: “Waarom zou ik moeilijk doen? Deze stijl, dat ben ik!” Grappig detail is het behang van de kast met de boeken. “Ik heb aan elke ruimte iets unieks toegevoegd. In de woonkamer is dat de schouw met kalkverf, in het kantoor het boekenbehang, in de hal zijn het de enorme bloemen en in de slaapkamer de gekleurde achterwand.” Opvallend is het houten bedboard in de masterbedroom dat door Mieke zelf is bedacht en is vormgegeven door interieurontwerper J.M. interieurbouw. Idee was om vakjes te maken waar je horloges in kwijt kunt. Van de tekst op de muur, ‘Lekker een tijdje niets’, krijgt Mieke een heel rustig gevoel.

”Opvallend is het houten bedboard in de masterbedroom dat door Mieke zelf is bedacht en is vormgegeven door interieurontwerper J&M Interieurbouw.”
Natuurlijke accessoires in de slaapkamerSlaapkamer in natuurlijke tinten
Slaapkamer met natuurlijke krijtverf

Buiten

Het opknappen van de tuin hebben Mieke en Eduard op de lange baan geschoven. Maar inmiddels blijkt de vijver die het stel wilde laten weghalen een groot succes te zijn. Eduard, die altijd naar buiten gaat om een sigaret te roken, heeft de vijver ontdekt. De visjes, de waterlelies, het manneke pis; er is nog zoveel leven op en in het water dat ze het zonde vinden om de vijver op te geven. Mieke: “Het leven hier is zo vredig en rustig. Als we in de tuin zitten, hebben we het idee dat we hier helemaal alleen wonen, terwijl de bakker en de slager vlak om de hoek zijn.”
De tuin in Tijdloos WonenMieke en Eduard, in Tijdloos Wonen magazine

Echt woongenot

Mieke, die werkzaam is in de meubelbranche, heeft voor de inrichting van haar huis op zoveel verschillende plekken inspiratie opgedaan dat bij haar thuis een heel bijzondere mix van allerlei smaken is ontstaan. Mieke: “Omdat het bij ons zoveel aparte ruimtes zijn, kunnen we in dit interieur de verschillende objecten heel gemakkelijk integreren. Feit blijft dat wij een samengesteld gezin zijn waardoor de spulletjes waar iedereen aan gehecht is nogal uiteenlopen.” Wat het gezin gemeenschappelijk heeft, is het veelvuldig gebruik kunnen maken van hun nieuwe huis. Mieke: “We merken allemaal dat per jaargetijde steeds een andere ruimte onze voorkeur heeft. In de winter zitten we heel vaak met z’n allen in het kantoor te kletsen. ’s Zomers zitten we graag in de eetkamer, omdat daar de zon naar binnen schijnt. Dit is voor ons allemaal het eerste huis met zoveel verschillende ruimtes, wat iedereen van ons op een zelfde manier ervaart: het is lekker om dan weer hier en dan weer daar te zitten.”
Tekst: Emmy van Dantzig
Fotografie: Jansje Klazinga
Gepubliceerd in: Tijdloos Wonen