Binnenkijken bij Judith van Huizedop

Binnenkijken bij Judith van Huizedop

Geplaatst op: 18-01-2018

Binnenkijken bij Judith van Huizedop

Ik ben Judith, 40 jaar jong, 17 jaar getrouwd met Michael en trotse moeder van 2 meiden van 5 en 7. We wonen in een klein dorpje in het midden van het land, heerlijk landelijk.

 

We wonnen in een twee onder een kap woning aan de rand van het dorp. Aan de voorzijde kijken we uit op een stuk weiland met mooie hoge bomen aan de andere kant van het weiland en ook aan de achterzijde van de woning zitten we vrij en zien we boomtoppen in de verte. Het is een nieuwbouwwoning en we zijn hier recent komen wonen, in september 2017. Het was redelijk casco met de oplevering, dus geen keuken, badkamer etc. Dit hebben we allemaal laten plaatsen na de oplevering.

Lichte woonkamer, vergelijkbaar: Classico Warm White

Van cascowoning naar sfeervol thuis

Toen we de woning betrokken was het een blokkendoos van betonnen muren ;). Hier heb ik door gebruik van warme kleuren en materialen de sfeer in gebracht die we zochten.
 

Mijn woonstijl is te omschrijven als knus, warm, een tikkeltje industrieel en vooral stoer. We maken vooral gebruik van de kleuren zwart en grijs (in allerlei tinten) en combineren dit met oud hout, metaal en de planten brengen kleur en leven aan het geheel.

Knusse woonkamer met natuurlijke materialenBank in de woonkamer vol kussens met textuurContrast van kleuren en materialenWoonkamer bij Huizedop

Het kleurgebruik en de materialen zijn bepalend voor de sfeer. M’n leven lang heb ik kleur in huis lastig gevonden. Ik heb het al vaak geprobeerd, maar na een paar weken vliegen die gekleurde kussentjes toch weer de deur uit. Ik begin er dan ook niet meer aan. Alleen op de kinderkamers, daar is het wel een echte kleurexplosie, maar dat moet ook. Die meiden houden van kleur!

Marrakech Walls in de keukenZwarte keuken met grijze betonlook

Uitdagingen van het nieuwe huis

Vanaf de eerste brochure die we in handen kregen, vonden we het heel ingewikkeld dat de trap in de woonkamer zou komen. Tot op de dag van de verhuizing heb ik hier wel wat last van gehad. Hoe zou dat zijn in combinatie met kou/warmte, geluid, etc. In de praktijk blijkt dit echter enorm mee te vallen. Tuurlijk merk je het wel iets als je in de keuken zit. Vooral als je met koude dagen een paar uur aan de keukentafel zit te werken, maar over het algemeen valt dit reuze mee.

Vergelijkbaar: Classico Wam WhiteStoere keuken met Marrakech Walls

Ervaring met Pure & Original verf

Inmiddels heb ik 3 muren waar we de Pure & Original Marrakech Walls hebben gebruikt. In de keuken kozen we voor Evening Shadow. De keuken zelf is heel donkergrijs, de jaloezieën eveneens. Als contrast zocht ik een betonlook voor de muur achter het spoelgedeelte en dat is goed gelukt met de kleur Evening ShadowEvening Shadow.

Voor de haard hebben we eveneens gewerkt met de Marrakech Walls100% minerale verf met beton- of Tadelaktlook. Nadat ik geoefend had in de keuken, durfde ik de haard wel aan. Hier kozen we voor de kleur Slate Grey. We zochten iets wat tegen zwart aan zat. In de praktijk is het wel wat lichter dan ik had verwacht, maar ben erg blij met het resultaat! Het is een prachtige haard geworden, met een heel rustig effect. Nadat ik de Marrakech Walls had aangebracht en het was gedroogd, durfde ik er niet meer met schuurpapier of een spatel bij in de buurt te komen. Het was perfect zo!

Een derde project hebben we net afgerond, dat kan je in deze blogpost lezen.

 

De eerste keer dat ik aan de slag ging met Marrakech Walls was ik best nerveus. Wat als ik het verpest? Maar goed, eigenlijk kan je het niet verpesten. Het is een heel gemakkelijk product.

Je kan van tevoren echter niet voorspellen hoe het eruit komt te zien. In de keuken en op de haard zie je niet heel veel contrasten, terwijl de muur achter de bank een stuk drukker is. Ik zit nog te twijfelen om die muur te schuren om de contrasten wat te vervagen. 

Marrakech Walls Slate Grey op de haardCombinatie van hout en betonlook

Mijn ervaring met de verf van Pure & Original is in één woord te omschrijven: ‘super!’ Het is een kwalitatief product en dat merk je tijdens het aanbrengen ervan. Het heeft een hele hoge dekkingsgraad en een prachtige finish.

Vergelijkbaar: Classico BlackVergelijkbare kleur: Classico krijtverf Warm WhiteAccessoires in de woonkamerMarrakech Walls Evening Shadow in de keuken
Volg Judith op Instagram: @huizedop
www.huizedop.nl

Fotografie door Muk van Lil
www.bymuk.nl